WERELD WILDLIFE DAG 2022

Vier Wereld Wildlife Dag met Duca del Cosma! Nieuwe King Cheetah golfschoenen als eerbetoon aan de bedreigde diersoort.

Duca and Cosma at the HESC

Vier Wereld Wildlife Dag met Duca del Cosma! Het King Cheetah-ontwerp heeft twee nieuwe toevoegingen aan de collectie verwelkomd, de King Cheetah Lente (vernoemd naar Lente Roode) en de King Cheetah White. De introductie van de twee nieuwe King Cheetah Stijlen in de Spring Summer Golf Shoe Collection van 2022, zal opnieuw een eerbetoon zijn aan de zeer bedreigde kat. De limited edition zwarte leren King Cheetah golfschoen, bekroond met een bronzen medaille in de Global Footwear Awards Golf Category, maakt een comeback in de Spring Summer Golf Shoe Collection van 2022, vanwege het succes in 2021.

Alle drie de Duca del Cosma King Cheetah design golfschoenen laten zich inspireren door deze zeldzame kat, om bewustzijn te creëren voor dit zeldzame ras en om het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) in Zuid-Afrika te ondersteunen. Het King Cheetah-ontwerp is chic en sportief, dankzij de unieke dierenprints gemaakt van flexibel neopreen en prachtig naast elkaar geplaatst aan elke kant. Het bootie-systeem is waterdicht, de met leer bedekte binnenzool van traagschuim biedt comfort, terwijl Duca's Airplay VII-buitenzool je de stabiliteit geeft (en ziet eruit als de poot van de King Cheetah!).

Black Leather King Cheetah Golf Shoe by Duca del Cosma

KING CHEETAH x DUCA DEL COSMA

Met een populatie in het wild die net de dubbele cijfers bereikt en ongeveer 50 dieren die in een beschermde omgeving leven, is de King Cheetah de zeldzaamste kat op het Afrikaanse continent. Met zijn bijzondere kleuren en markeringen werd ooit gedacht dat het een aparte soort was. De King Cheetah wordt nu echter erkend als hetzelfde dier als de meer algemene cheeta - het snelste dier ter wereld dat snelheden kan halen tot 120 km/70 mph - maar met een uitgesproken mutatie in het vachtpatroon in zijn dikkere vacht.

Om deze zeldzame schoonheid van de natuur te ondersteunen, heeft Duca del Cosma samengewerkt met het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) en een limited edition-reeks van zowel golf- als lifestyle-schoenen voor vrouwen ontworpen, waarbij de schoonheid van de natuur wordt gecombineerd met een elegant ontwerp.

Mede-eigenaar van Duca del Cosma, Caroline van Wezel, heeft twee welpen geadopteerd genaamd Duca en Cosma, die hopelijk een belangrijke rol zullen spelen bij het behoud van de prachtige soort zelf. Duca, de eerste geadopteerde Cheetah die bij de geboorte een meisje leek te zijn, bleek geen jonge, mooie jongedame King Cheetah te zijn, maar een jongen. Gelukkig is de tweede geadopteerde welp een dame, Cosma. In januari 2022 had Caroline van Wezel eindelijk de kans om het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) te bezoeken en in het bijzonder de geadopteerde King Cheeta's 'Duca' en 'Cosma'.

"Het was zo'n speciaal moment voor mij om eindelijk de volwassen King Cheetah's in hun ogen te kijken".
- Caroline van Wezel

King Cheetah White Model Still Duca del Cosma

KING CHEETAH LENTE - a tribute to Lente Roode

Het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC), opgericht door de Zuid-Afrikaanse Lente Roode, die opgroeide met weescheeta's vanaf de leeftijd van zes, is een unieke Zuid-Afrikaanse natuurfaciliteit die zich richt op het behoud en de duurzaamheid van zeldzame, kwetsbare en bedreigde diersoorten. Het centrum hanteert een holistische benadering van zijn natuurbeschermingsactiviteiten, zoals het opleiden van omliggende gemeenschappen, toerisme, fokken, rehabilitatie en bestrijding van stroperij. Cheetah Conservation is een van de kerndisciplines, aangezien er naar schatting minder dan 7.000 cheeta's over zijn in Afrika en minder dan 50 overblijvende King Cheetah's. Het centrum heeft een actief programma voor de vrijlating en vestiging van in gevangenschap gefokte cheeta's in het wild.

Wilt u doneren aan het Hoedspruit Endangered Species Centre? Klik hier.

Duca del Cosma Women’s King Cheetah Lente Golf Shoe 2022.

    Bekijk mijn winkelmand

    Product title

    1 x €29,95

    Verwijderen

    Verzending Wordt berekend in de volgende stap

    Totaal

    Wereldwijde levering in 7 werkdagen en verlengde retourperiode van 30 dagen

    Ga naar checkout