Wij Steunen

DUCA DEL COSMA VOEGT KING CHEETAH LIMITED EDITION TOE AAN 2020 REEKS

king cheetah animal print golf shoe

We introduceren een leren sneaker in beperkte oplage binnen ons nieuwe assortiment golfschoenen voor dames, verbonden aan het behoud van een van 's werelds zeldzaamste dieren: de zeer bijzondere King Cheetah.

Met een populatie in het wild die nog maar net dubbele cijfers haalt en ongeveer 50 dieren die in een beschermde omgeving leven, is de King Cheetah de zeldzaamste kat op het Afrikaanse continent. Met zijn speciale kleuren en markeringen werd ooit gedacht dat het een aparte soort was. De King Cheetah wordt nu echter gerekend tot hetzelfde dier als de vaker voorkomende cheetah - het snelste dier ter wereld, dat snelheden tot 120 km per uur kan halen - maar met een uitgesproken mutatie in het bontpatroon in zijn dikkere vacht.

Zeldzame waarnemingen van de King Cheetah in het wild zijn bevestigd in Zimbabwe, Botswana en in het noorden van Zuid-Afrika. Onder het aantal dat in natuurvoorzieningen leeft, zijn de dieren in het Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) in de buurt van het Krugerpark in Zuid-Afrika, opgericht door natuurbeschermer Lente Roode. Eerder dit jaar bezocht mede-eigenaar van Duca del Cosma en Afrika-liefhebber Caroline van Wezel het dierenasiel, waar ze voor het eerst een King Cheetah zag.

"Ik was echt gefascineerd toen ik daar hoorde over het speciale fokprogramma dat is opgezet om de King Cheetah te behouden", zei Caroline. “Dus besloot ik te helpen door een damesschoen in beperkte oplage te promoten, met opvallende markeringen, en door een welp te adopteren - genaamd DUCA - die hopelijk een belangrijke rol zal spelen bij het behoud van deze prachtige diersoort. "We hopen dat onze retail partners deze speciale schoen in het assortiment zullen opnemen, ter ondersteuning van het HESC-project. Vrouwelijke golfers zullen het geweldig vinden om met zo’n prachtig initiatief geassocieerd te worden, terwijl ze een modieuze schoen dragen die de aandacht zal trekken om hele goede redenen," voegde ze eraan toe.

EERBETOON

Onze Italiaanse ontwerper en oprichter van het Duca del Cosma-merk Baldovino Mattiazzo heeft met deze exclusief ontworpen sneaker een eerbetoon gebracht aan de zeldzame King Cheetah. Net als andere schoenen met dierenprint patroon in het assortiment, is de King Cheetah waterdicht en geschikt om zowel op als buiten de golfbaan te dragen. De zool in Marquessa-stijl doet denken aan de poten van de Cheetah en zorgt voor grip en stabiliteit, terwijl het chique zwart lakleer en beige suède de opvallende verschijning van het dier symboliseren.

king cheetah animal print golf shoe

king cheetah wildlife photo

Duca del Cosma blijft ook trots sponsor van:

 • Het KLM Open - European Tour evenement
 • Southend United Football Club
 • Cure for Cancer Foundation
 • Nyenrode Business University
 • Black Mamba: een geheel vrouwelijke eenheid tegen neushoornstroperij in Zuid-Afrika
 • Old course Loenen
   Bekijk mijn winkelmand

   Product title

   1 x €29,95

   Verwijderen

   Verzending Wordt berekend in de volgende stap

   Totaal

   Wereldwijde levering in 7 werkdagen en verlengde retourperiode van 30 dagen

   Ga naar checkout