GESCHIEDENIS

Duca del Cosma werd in 2004 opgericht door Baldovino Mattiazzo en Antje Elle. De in Italië geboren Baldovino is een ontwerper uit Venetië die als een van de beste studenten afstudeerde aan de modeschool Sarteco in Florence. Antje komt uit Duitsland en studeerde af aan de gerenommeerde school voor Grafisch modevormgeving in München. 

In de loop der jaren is Duca del Cosma uitgegroeid tot een succesvolle internationale speler in de golfindustrie voor schoenen, kleding en hoogwaardige accessoires. Jaren achter elkaar heeft Duca del Cosma verschillende prijzen ontvangen voor zijn uitstekende ontwerp, maar ook voor zijn innovatie. Baldovino heeft in 2006 de eerste spikeless schoen in de golfwereld geïntroduceerd. 

Frank en Carolien van Wezel hebben Duca del Cosma in 2016 overgenomen, na de verkoop van Franks aandelen in zijn schoenen merken Hi-Tec en Magnum. Na jarenlang Duca del Cosma te hebben bewonderd en internationale interesse in het merk te hebben getoond, besloot Frank zijn expertise in golfschoenenindustrie toe te passen om van Duca del Cosma een wereldwijd succes te maken.

Duca del Cosma opereert in meer dan 30 landen wereldwijd. Tot op heden heeft Duca del Cosma diverse kantoren geopend in onder andere: Het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Zuid-Afrika. Evenals een nieuwhoofdkantoor in Breukelen, Nederland. In zijn huidige functie als creatief directeur waakt oprichter van het bedrijf Baldovino Mattiazzo nog altijd over het DNA van Duca del Cosma; oog voor detail met een vleugje dolce vita.

FILOSOFIE

Duca del Cosma zorgt voor een ware revolutie in de golfmode met perfecte creaties voor de nieuwe generatie golfers. Stijlvol, gewaagd, elegant en sportief; de ontwerpen van Duca del Cosma zorgen voor een frisse wind op golfbanen over de hele wereld. Onze geavanceerde technologie voor schoenen en kleding garandeert topcomfort voor zelfs onze meest veeleisende klanten. Sneakers voor op de golfbaan, innovatieve cross-over mode, geschikt voor sport, vrije tijd en business.

Bij Duca del Cosma hebben we een passie voor het ontwikkelen van unieke golfcollecties en eigentijdse lifestyle-collecties die comfort, stijl en sportieve functionaliteit combineren. Onze collecties zijn geïnspireerd op de Italiaanse manier van leven en worden met veel aandacht voor detail geproduceerd.

We zijn ervan overtuigd dat een eigentijdse, hoogwaardige en comfortabele collectie, tijdige levering, uitstekende service en een constructieve dialoog met onze agenten en distributeurs, de pijlers onder ons bestaan ​​zijn.

ONS ERFGOED

Ruim 46 jaar geleden hadden mijn vrienden in onze squashclub in Engeland altijd wel iets te klagen over hun squashschoenen. Ze zeiden dat ze te zwaar waren, te duur, te snel kapot gingen, dat ze het lastig maakten om te draaien, dat ze overal uitgleden etc. Dus toen ben ik gestart met mijn missie om voor om voor iedere sport fantastische schoenen te maken. De squashschoen die we in 1974 hebben ontwikkeld, maakt vandaag de dag nog steeds deel uit van de collectie en er zijn intussen wereldwijd maar liefst 23 miljoen paar van verkocht.

Tegelijkertijd hadden we geweldige golfschoenen ontwikkeld voor golfspelers van wereldklasse als Ian Woosnam, Padraig Harrington, Tony Jacklin, Laura Davis, etc. In onze voortdurende zoektocht naar verbetering kwamen we de prachtige collectie van Duca del Cosma tegen en besloten we tot overname van het merk, dat ons garantstaat voor eigentijdse styling en perfecte pasvorm.

ONS PLATFORM

Duca del Cosma heeft talloze prijzen gewonnen voor nieuwe, baanbrekende ontwerpen. Deontwerpen van 'The Italian Golf Evolution' en de spikeless golfschoen met antislipzool, die geschikt was voor op de golfbaan maar er ook buiten de baan stijlvol uitzag, bleken echte winnaars tezijn.

ONZE TOEKOMST

Om uitstekende schoenen te produceren die de naam Duca del Cosma waardig zijn, gebruiken we alleen leer van de allerbeste leerlooierijen, Goodyear zoom constructies, zachte voeringen van merinowol en buitenzolen van duurzaam rubber. We combineren dit met oog voor detail, hoogwaardige schoenveters van echt katoen, en modieuze kleuren om zo tot een buitengewoon product te komen. Ons streven is om altijd voorop te lopen in mode en technologie.

We willen zowel de veeleisende golfer als de modebewuste shopper bereiken. Wij geloven dat golfmode uitstekend geschikt is voor streetwear-winkels en online retailers in iedere wereldstad. Met Duca del Cosma in het assortiment laten retailers zien dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, waarin de catwalk en de green samenkomen. Op dit moment is het merk verkrijgbaar in dertig landen, via 400 officiële dealers. Aansprekende marketing-en promotieactiviteiten, inkoopbegeleiding, een slim online B2B-platform, een sterk merk en hoogwaardige artikelen uitvoorraad leverbaar - alles om onze klanten het allerbeste te kunnen bieden.

We hebben dit mooie merk niet gekocht voor de winst op korte termijn. Wij zijn schoenproducenten met bijna vijftig jaar ervaring! We willen er een verbluffende ervaring van maken om met ons in zee te gaan en hebben daarom aanzienlijke marges voor alle retailers in onze prijsstructuren opgenomen.

Laten we allemaal genieten van Duca del Cosma, Italian Golf Evolution. Heb je opmerkingen of suggesties, stuur me dan een e-mail!

Frank van Wezel

Voorzitter

frank@ducadelcosma.com

Bekijk mijn winkelmand

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Verzending Wordt berekend in de volgende stap

Totaal

Wereldwijde levering in 7 werkdagen en verlengde retourperiode van 30 dagen

Ga naar checkout