Ontdek hier de producten van Duca del Cosma

Historie

Duca del Cosma is in 2004 opgericht door Baldovino Mattiazzo en Antje Elle. De in Italië geboren Baldovino is een ontwerper uit Venetië die als een van de beste studenten afstudeerde aan de Sarteco modeschool in Florence. Antje werd geboren in Duitsland en studeerde af aan de gerenommeerde School voor Grafische Modevormgeving van München.

Baldovino en Antje, beiden gepassioneerde golfers, waren ervan overtuigd dat de golfwereld aan vernieuwing toe was en dat de tijd rijp was voor een meer modieuze en geraffineerde benadering. Er ontstond direct een ideale merknaam: “Duca del Cosma”, Italiaans voor hertog van Cosma. Cosma is een traditionele Venetiaanse naam die al generaties lang in de familie van Baldovino wordt gebruikt. Duca del Cosma, een nieuw merk, was geboren.

In de loop der jaren is Duca del Cosma uitgegroeid tot een succesvolle internationale speler in de golfwereld op het gebied van schoenen, kleding en hoogwaardige accessoires. Jaar na jaar heeft Duca Del Cosma prijzen ontvangen, zowel voor de voortreffelijke ontwerpen als ook voor de technische innovaties. Het was Baldovino die in 2006 als eerste ontwerper de spikeless schoen in de golfwereld introduceerde.

Ondanks het internationale succes kwam Duca del Cosma in 2015 in financiële problemen. Internationale schoenenproducent Frank van Wezel, oprichter van de internationale sportschoenenmerken HI-TEC, Magnum, INTERCEPTOR en 50 PEAKS nam Duca del Cosma in 2016 over. Frank was al een bewonderaar van Duca del Cosma en was zich bewust van de grote wereldwijde interesse in het merk. Vanuit zijn passie voor eigentijdse sportkleding besloot hij het merk Duca in zijn bedrijf op te nemen.

Duca del Cosma wordt bestuurd vanuit het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in Breukelen door een ervaren managementteam. De oorspronkelijke oprichter is toegetreden tot het team van Duca del Cosma om het DNA van het bedrijf te waarborgen. Baldovino Mattiazzo is aangesteld als Head of Creative Design.

Filosofie

Duca del Cosma zorgt voor een ware revolutie in de golfmode met perfecte creaties voor de nieuwe generatie golfers. Stijlvol, gewaagd, elegant en sportief; de ontwerpen van Duca del Cosma zorgen voor een frisse wind op golfbanen over de hele wereld. Onze geavanceerde technologie voor schoenen en kleding garandeert topcomfort voor zelfs onze meest veeleisende klanten. Sneakers voor op de golfbaan, innovatieve cross-over mode, geschikt voor sport, vrije tijd en business.

Bij Duca del Cosma hebben we een passie voor het ontwikkelen van unieke golfcollecties en eigentijdse lifestyle-collecties die comfort, stijl en sportieve functionaliteit combineren. Onze collecties zijn geïnspireerd op de Italiaanse manier van leven en worden met veel aandacht voor detail geproduceerd.

We zijn ervan overtuigd dat een eigentijdse, hoogwaardige en comfortabele collectie, tijdige levering, uitstekende service en een constructieve dialoog met onze agenten en distributeurs, de pijlers onder ons bestaan ​​zijn.

Ons erfgoed

Ruim 46 jaar geleden hadden mijn vrienden in onze squashclub in Engeland altijd wel iets te klagen over hun squashschoenen. Ze zeiden dat ze te zwaar waren, te duur, te snel kapot gingen, dat ze het lastig maakten om te draaien, dat ze overal uitgleden etc. Dus toen ben ik gestart met mijn missie om voor om voor iedere sport fantastische schoenen te maken. De squashschoen die we in 1974 hebben ontwikkeld, maakt vandaag de dag nog steeds deel uit van de collectie en er zijn intussen wereldwijd maar liefst 23 miljoen paar van verkocht.

Tegelijkertijd hadden we geweldige golfschoenen ontwikkeld voor golfspelers van wereldklasse als Ian Woosnam, Padraig Harrington, Tony Jacklin, Laura Davis etc. In onze voortdurende zoektocht naar verbetering kwamen we de prachtige collectie van Duca del Cosma tegen en besloten we tot overname van het merk, dat ons garant staat voor eigentijdse styling en perfecte pasvorm.

Ons platform

Duca del Cosma heeft talloze prijzen gewonnen voor nieuwe, baanbrekende ontwerpen. De ontwerpen van 'The Italian Golf Evolution' en de spikeless golfschoen met antislipzool, die geschikt was voor op de golfbaan maar er ook buiten de baan stijlvol uitzag, bleken echte winnaars te zijn.

Onze toekomst

Om uitstekende schoenen te produceren die de naam Duca del Cosma waardig zijn, gebruiken we alleen leer van de allerbeste leerlooierijen, Goodyear zoomconstructies, zachte voeringen van merinowol en buitenzolen van duurzaam rubber. We combineren dit met oog voor detail, hoogwaardige schoenveters van echt katoen, en modieuze kleuren om zo tot een buitengewoon product te komen.

Ons streven is om altijd voorop te lopen in mode en technologie.We willen zowel de veeleisende golfer als de modebewuste shopper bereiken. Wij geloven dat golfmode uitstekend geschikt is voor streetwear-winkels en online retailers in iedere wereldstad. Met Duca del Cosma in het assortiment laten retailers zien dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen, waarin de catwalk en de green samenkomen. Op dit moment is het merk verkrijgbaar in dertig landen, via 400 officiële dealers. Aansprekende marketing- en promotieactiviteiten, inkoopbegeleiding, een slim online B2B-platform, een sterk merk en hoogwaardige artikelen uit voorraad leverbaar - alles om onze klanten het allerbeste te kunnen bieden.

We hebben dit mooie merk niet gekocht voor de winst op korte termijn. Wij zijn schoenproducenten met bijna vijftig jaar ervaring! We willen er een verbluffende ervaring van maken om met ons in zee te gaan en hebben daarom aanzienlijke marges voor alle retailers in onze prijsstructuren opgenomen.

Laten we allemaal genieten van Duca del Cosma, Italian Golf Evolution. Heb je opmerkingen of suggesties, stuur me dan een e-mail!

Frank van Wezel
Voorzitter
frank@ducadelcosma.com